Xapa i pintura del cotxe com a sortides del taller mecànic

Xapa i pintura del cotxe com a sortides del taller mecànic

Netejar l’automòbil periòdicament és clau per mantenir la seva lluentor  i endarrerir la visita al taller mecànic

El temps passa. També, per als cotxes. El sol, la humitat i l’edat fan que la xapa i la pintura del vehicle es deteriorin i que el seu aspecte s’allunyi molt del que va tenir anys enrere. Però els automòbils, com les persones, no envelleixen igual. De la cura que hàgim tingut amb el nostre cotxe, de les atencions que li hàgim procurat  i de les vegades que hàgim acudit al túnel de rentat o al taller mecànic per eliminar la brutícia o alguna esgarrapada indesitjada, dependrà que perdin abans o després el seu color i la seva lluentor. Una mica el que passa amb homes i dones: que en funció del que hagin abusat del sol, de l’alimentació que hagin tingut, del que s’hagin hidratat, del que hagin invertit en salut corporal i, és clar, de la genètica, la seva pell serà més o menys ferma i el seu cutis presentarà més o menys arrugues. La diferència és que els cotxes, com us podeu imaginar, no tenen ascendents a qui demanar explicacions. Mantenir la xapa i la pintura en bon estat depèn únicament dels seus propietaris, nosaltres.
Si volem que el nostre cotxe romangui lluent com el primer dia, no ve malament seguir aquests consells: 

  • Rentem el cotxe periòdicament. No és necessari rentar-ho cada setmana, però sí amb la suficient assiduïtat per a eliminar la brutícia del vehicle i mantenir la seva pintura en perfecte estat. Hem de pensar que són molts els elements als quals es veu exposat –pols, fang, resina dels arbres, insectes…- i que alguns d’ells poden deteriorar la pintura del nostre automòbil. Aquest és el cas dels excrements d’au, substàncies amb alt contingut àcid que poden danyar la pintura.
  • Millor a mà. Encara que resulti més ràpid i, per què no, més còmode portar el nostre cotxe a un túnel de rentat és preferible que netejar-ho a mà o que uns altres ho facin per nosaltres. La raó? Els corrons d’aquestes instal·lacions poden ocasionar esgarrapades en la pintura i, malgrat que aquestes no siguin molt evidents, deixen la carrosseria del vehicle al descobert i obre vies què aquesta es danyi. 
  • A més de rentar, no ve malament encerar. Molts són els que renten de forma habitual el seu cotxe, però no són tants els que, després d’aquesta tasca, els passen cera i els poleixen. Un pas importantíssim perquè el nostre vehicle llueixi més brillant, les esgarrapades s’ocultin i, sobretot, per protegir-ho de brutícia i pols.
  • Els derivats de la sal, el nostre pitjor enemic. És igual que parlem del salnitre com de la salmorra, aquests dos derivats de la sal són altament perjudicials per al nostre cotxe. Si viatgem a la neu o a la platja, el següent que haurem de fer és rentar l’automòbil i eliminar qualsevol resta d’aquestes substàncies.
  • Davant qualsevol esgarrapada de profunditat, no ho dubtis: taller mecànic. Més enllà de la part estètica, que el teu cotxe tingui alguna esgarrapada que deixi al descobert el metall és sinònim de corrosió. Hem de tenir en compte que la pintura, a més d’embellir, protegeix.

A Garatge Aluart, taller oficial Renault Dacia a Girona provincia, som especialistes en reparació i manteniment de vehicles des de fa més de 30 anys. En el nostre taller mecànic de Vidreres, disposem d’instal·lacions específiques per al servei de planxa i pintura per el teu automòbil. Si el teu cotxe ha sofert alguna esgarrapada de consideració o desitges revitalitzar la pintura no dubtis en demanar-nos cita.

0 comentaris

Deixa un comentari

Camps obligatoris *