TALLERS IL·LEGALS, LA CAUSA DE LA CRISI DELS TALLERS LEGALS

taller mecánico lloret

S‘han detectat més de 1.288 tallers il·legals i molts estan tancant les portes”

En els últims anys, hi ha hagut una caiguda en els ingressos dels tallers mecànics. Audatex ja va informar d’un descens d’un 6% en reparacions de sinistres i un 4% en facturació, però i el per què? Comprem menys cotxes? Som més cautelosos conduint?

En realitat, el sector automobilístic porta mesos augmentant les vendes de cotxes i segueixen havent-hi més de 900 accidents mortals i uns 4.800 accidents amb ferides greus. Llavors, per què els tallers de cotxes estan en crisi?

Els tallers il·legals

Durant l’octubre de 2014 va començar una investigació sobre els tallers mecànics il·legals i actualment ja s’han fet més de 6.548 inspeccions a tot Espanya, 5.487 més que el 2011.

La Guàrdia Civil, amb l’ajuda d’ANFAC (Associació Espanyola de Fabricants d’Automòbils i Camions) i Ganvam (Associació Nacional de Venedors de Vehicles a Motor, Reparació i Recanvis), han pogut detectar més de 1.288 tallers irregulars i clausurar a 238 amb denúncies de 17.070 infraccions administratives.

En realitat, les comunitats autònomes amb més tallers mecànics il·legals han resultat ser Andalusia, Galícia i Castella-Lleó, amb més de 130 tallers de cotxes cadascuna.

D’aquestes infraccions, el 61,7% van ser per incompliment de la normativa ambiental i un 28% per no tenir llicències. Aquestes irregularitats porten generant una pèrdua de 230 milions anuals a Hisenda des de 2008, un total de més de 3.500 milions d’euros. Heus aquí la crisi dels tallers mecànics.

A més de representar el 20% de la facturació total, els tallers de cotxes il·legals generen 2.400 tones de residus tòxics i contaminants, posant així en perill al medi ambient.

Deixaràs el teu cotxe en mans de tallers il·legals?

Crisi mecànica

ANFAC i Ganvam defensen que la crisi econòmica ha tingut molt a veure amb l’incompliment de normatives mediambientals i de contractació, ja que molts exempleats van decidir crear un taller de cotxes il·legal juntament amb altres mecànics en polígons o altres establiments. A més, cal tenir en consideració que els tallers il·legals solen rebre més clients pels seus baixos preus en la reparació de sinistres.

Tot i que la recuperació real d’aquesta crisi econòmica dels tallers mecànics està prevista per 2017, és important que tots col·laborem en la recuperació des d’aquest mateix instant i no apostem sempre pel més barat.

Al taller mecànic de Garatge Aluart defensem els tallers de cotxes legals i el seguiment de les normatives mediambientals i de contractació. Blanes, Sils, Lloret de Mar, Girona, Tordera o Tossa de Mar, no importa on estiguis, a Garatge Aluart t’oferim els millors serveis perquè tinguis el teu cotxe en perfecte estat.

0 comentaris

Deixa un comentari

Camps obligatoris *