Quan portar el cotxe al taller mecànic i canviar l’oli

El lubrificant i el filtre d’oli s’han de substituir com a mínim una vegada a l’any

CANVI-OLI (1)

Amb els tallers de cotxes passa com amb el metge, que un acudeix quan nota que alguna cosa no va bé, que alguna cosa no marxa. Són pocs els que es decideixen acudir a un especialista davant els primers símptomes que el seu vehicle no respon com hagués de fer-ho. I menys encara els que tenen la precaució de fer una revisió al seu vehicle de forma periòdica. Passa quan parlem dels pneumàtics, quan parlem dels frens i, és clar, també quan parlem de l’oli i el filtre de l’automòbil. Fins que no escolten un soroll estrany que surt del motor o un consum excessiu de lubrificant, no es decideixen a fer el pas i portar el cotxe al taller. Error. Perquè, llavors, sol ser massa tard. Si alguna cosa ens indica aquest tipus de senyals és que el vehicle s’està ressentint per una mala praxi en el canvi d’oli i molt probablement sigui necessari invertir una quantitat de diners que, amb una mica de precaució, ens haguéssim pogut estalviar. Cal tenir en compte que l’oli protegeix al motor del cotxe de la pol·lució, de la corrosió, del sobreescalfament o del desgast durant l’arrencada freda i el filtre ens ajuda a eliminar les impureses que el mateix oli genera durant la combustió o que provenen del fregament dels components interns del vehicle. No canviar el lubrificant del nostre  o esperar que el filtre d’oli estigui trencat per renovar-ho, pot ocasionar danys en el motor i en altres mecanismes de l’automòbil.

El lubrificant i el filtre protegeixen el motor del cotxe

Per evitar despeses extres, no hi ha gens millor que prendre nota d’aquests consells i, davant qualsevol dubte, acudir al taller de l’automòbil perquè revisin el nivell de lubrificant del cotxe i l’estat del filtre d’oli i ho reposin si fos necessari.

  • Recomanacions del fabricadant. Cada automòbil té un període màxim de substitució del lubrificant i aquest ve donat pels quilòmetres recorreguts. N’hi ha que poden aguantar fins als 9.000 quilòmetres, els que no requereixen canvi fins als 12.000 quilòmetres i els que poden ser substituïts després d’haver realitzat 20.000 o 30.000 quilòmetres. En qualsevol cas, és necessari revisar el manual que acompanya al vehicle i seguir atentament les seves recomanacions del fabricant tant pel que fa a l’ interval en què hem de canviar l’oli com al lubrificant que cal fer servir.
  • Data de l’últim canvi d’oli. Que no hagis aconseguit el quilometratge marcat pel fabricant del teu automòbil no significa que no hagis de canviar l’oli i el filtre del teu cotxe. Fins i tot si aquest roman estacionat i sense utilitzar per llargs períodes de temps, has de procedir a la seva renovació com a mínim una vegada a l’any. Per acordar-nos de la data de l’últim canvi, no ve malament apuntar-la.
  • Atent als senyals. L’oli del cotxe, com el que s’utilitza per cuinar, és de color mel. Si aquest s’enfosqueix, requereix d’un canvi. També, és necessari reposar-lo quan el nivell d’oli és menor al recomanat o quan el tauler interior del nostre cotxe ens avisa que la quantitat de lubrificant és inferior a la idònia.
  • Mai barrejar olis. Cada vegada que canviem l’oli del cotxe, haurem d’extreure les restes del lubrificant antic i aprofitar el procés per substituir el filtre.

0 comentaris

Deixa un comentari

Camps obligatoris *