Sistemes d’il·luminació del vehicle en bon estat per evitar accidents

Mechanic with new car headlight in a workshop

És de gran importància i bàsic tenir el sistema d’il·luminació del nostre vehicle al dia i en bon estat. Quan és de nit o les circumstàncies climatològiques són adverses, ens hem de fer veure i poder veure qualsevol cosa de la carretera, ja siguin els demés cotxes o obstacles. Sense llum del dia i en zones amb bancs de boira el número d’accidents augmenta en un 30% i el 40% de cotxes que circulen tenen algun fallo d’il·luminació. Si unim aquestes dues dades veurem que és vital per una conducció efectiva i segura tenir les llums del cotxe en ordre per reduir el risc d’accident.

Així mateix, el color de les llums està catalogat per normativa internacional, de manera que tothom entengui i pugui saber quines són les nostres intencions a la carretera: girar, frenar, parar, etc.

Llums que podem trobar al nostre vehicle

  • Llums davanteres: dividides en llums llargues i curtes. Són les llums més vistoses i segons el cotxe canviarà l’estètica, però la finalitat és la mateixa. Les llums curtes ens permeten la visibilitat nocturna i les llargues també, però a una distància major. Aquestes segones són les que haurem de desactivar si ens creuem amb un altre vehicle ja que són molt molestes a contrallum i fan perdre la visibilitat a l’altre conductor, només les utilitzaren en cas de circular sols per la carretera sense ningú en sentit contrari ni davant nostre.
  • Llums supletòries i llums anti boira: les primeres no són habituals en els turisme sinó que s’utilitzen en tot terrenys o alguns països. Augmenten el camp de visió i es col·loquen sobre una barra al sostre. Els anti boira sí són obligatoris i enfoquen més a baix que les llums curtes. Aquests ens permeten tenir més visibilitat en cas de boira, pluja intensa o neu.
  • Llums diürnes: des de l’any 2011 tots els fabricants estan obligats a incloure-les. Són llums que s’encenen directament a l’engegar el cotxe i sempre funcionen. Es caracteritzen per la seva llarga durada, rarament les haurem de canviar.
  • Llums de posició i estacionament: les primeres sempre han d’anar acompanyades de les llums curtes, ja que la normativa no permet utilitzar-les de manera exclusiva. Només ens serviran d’ajuda en el cas de que es fongui alguna llum. En canvi les d’estacionament, tot i que no són obligatòries i és estrany veure-ho al nostre país, serveixen per il·luminar el vehicle en cas d’estacionar en un lloc de poca visibilitat.
  • Intermitents: aquestes llums ens permeten indicar dels moviments que farem durant la conducció, ens ajuden a indicar si volem girar i les trobem a les cantonades del cotxe i en alguns casos també als retrovisors.
  • Llums d’emergència: ens permet senyalitzar una situació inhabitual o alertar de qualsevol situació sobre la circulació.
  • Llums posteriors: a la part de darrere del vehicle hi podem trobar les llums de marxa enrere, de color blanc i s’encenen automàticament quan canviem el canvi de marxes. Les llums de fre, de color vermell, i que s’encenen cada vegada que frenem. I per últim, les anti boira, que poden ser dues o una sola. Són de color vermell intens i permeten que els altres vehicles ens vegin en cas de boira intensa.

Abans de fondre’s una làmpada es pot perdre fins un 30% de lluminositat, així que se sol recomanar canviar-les cada dos anys aproximadament. Les llums del vehicle són de diferents tipologies i com es pot apreciar, totes tenen la seva funció important. Per no perdre visibilitat i fer-nos veure a la carretera hem de revisar periòdicament la il·luminació. D’aquesta manera reduirem la possibilitat d’accident. A Garatge Aluart t’ajudarem en tot el relacionat amb la il·luminació del teu vehicle.

0 comentaris

Deixa un comentari

Camps obligatoris *