SINISTRE DE TRÀNSIT PRODUÏT PER FALLADA MECÀNICA

reparacion fallo mecánico garatge aluart sils

Els que treballem en el món de l’automòbil ens preocupem de conèixer el perquè de les fallades mecàniques dels vehicles que arriben al nostre taller mecànic a Vidreres. Per això, en conèixer les xifres de sinistralitat que la DGT preveu per a aquest estiu, des de Garatge Aluart volem remarcar que els conductors prenguin consciència de la importància del bon estat del vehicle per prevenir accidents de trànsit.

Les deficiències en el manteniment del cotxe i les mesures de seguretat del vehicle poden ser un dels factors que causen accidents a la carretera. No obstant, molts conductors no es preocupen degudament del manteniment del vehicle i acaben tenint el pitjor estiu de les seves vides simplement per no voler passar una revisió de cotxe prèviament.

Òbviament tots hem de tenir el cotxe a punt per sortir de vacances quan cal fer un trajecte llarg, però també en distàncies curtes. La revisió del vehicle és una prevenció vial que pot salvar la teva vida i la dels teus, així que no deixis que una fallada mecànica t’arruïni les vacances i assegura’t que el seu cotxe està en condicions òptimes al nostre taller Renault de Girona.

Sinistres de trànsit per fallada mecànica

Es considera sinistre de trànsit per fallada mecànica quan el vehicle (abans de patir l’accident) no es troba en condicions òptimes per circular i es podria haver evitat el sinistre mitjançant la revisió del cotxe en qualsevol taller mecànic. Així doncs, quan en un accident intervenen factors externs com la natura, una tercera persona que deixi objectes a la calçada o un element del cotxe amb defecte de fàbrica, el sinistre no es considera per fallada mecànica.

Denúncies per conduir un vehicle en mal estat

Un sinistre per avaria mecànica és un accident produït sense la voluntat del conductor, però si la fallada mecànica del cotxe és desencadenat pel descuit del manteniment del vehicle per part del seu amo, aquest s’ha de responsabilitzar de l’estat del seu cotxe.

Per tant, et poden sancionar per conduir un cotxe en mal estat fins i tot quan encara no s’ha produït cap accident, ja que el mal manteniment del vehicle, com defectes en la direcció i amortiment del cotxe, mal reglatge de fars i llums, rodes defectuoses, irregularitats en els frens del vehicle o col·locació incorrecta de la càrrega, provoca una part important dels sinistres a la carretera.

En realitat, és possible que si condueixes el teu vehicle en mal estat, aviat hagis de pagar una denúncia, com altres 10.700 conductors que el mes de juliol van ser denunciats per circular amb el seu cotxe en males condicions. Així que a partir d’ara, tingues present que et poden sancionar no només per l’incompliment de revisions de la ITV sinó també pel descuit del manteniment del teu vehicle.

Segons la DGT, un dels casos més denunciats ha estat el mal estat dels pneumàtics, amb 668 conductors sancionats per portar una profunditat del dibuix de les rodes inferior a 1,6mm, pneumàtics desgastats i pressió inadequada. Altres sancions destacades respecte la seguretat viària han estat les deficiències en l’enllumenat i senyalització. Per això, en Garatge Aluart insistim en la importància que condueixi el seu vehicle en perfectes condicions; eviti la reparació del seu cotxe per un sinistre de fallada mecànica i faci ja una revisió de cotxe al nostre taller mecànic prop de Lloret, Tordera, Blanes, Sils i Girona.

En el nostre taller Dacia i Renault garantim una revisió completa del seu vehicle al millor preu. Per a qualsevol dubte, contacti amb nosaltres fent clic aquí

0 comentaris

Deixa un comentari

Camps obligatoris *