Seguretat dins el cotxe

Parents securing baby in the car seat in their car

Per disminuir el màxim possible els danys quan patim un accident a la carretera, quan aquest és inevitable, s’han de tenir en compte alguns elements. Aquests els podem dividir en actius i passius. Quan parlem de seguretat activa ens referim a elements com el sistema de frenat, la direcció, la suspensió, els pneumàtics, la il·luminació i el sistema de control d’estabilitat. Tot això s’haurà de revisar a les revisions periòdiques que ens fan al taller mecànic habitualment. Quan els sistemes del cotxe estan en bon estat disminuïm considerablement el risc d’accident.

Quan parlem de seguretat passiva ens referim als cinturons de seguretat, airbags, xassís, carrosseria, vidres i reposacaps.

Els cinturons de seguretat eviten que la persona surti bruscament en cas de col·lisió degut al seu sistema de bloqueig; els airbags impedeixen que els ocupants pateixin cops directes frontals o laterals; els xassís i la carrosseria són els que reben l’impacte en cas de xoc frontal i eviten que el motor entri al cotxe; els vidres estan preparats perquè no es despuntin en cas de trencar-se; i el reposacaps protegeixen en cas d’afectació a les cervicals.

Tot el conjunt d’aquests elements ajuden a estar més segurs tant al conductor com als demés viatjants. En cas de no poder evitar l’accident, els danys es poden reduir si tot està al dia.

Quan viatgem amb menors la seguretat dins del vehicle augmenta. Els més petits són els més vulnerables en cas d’accident de trànsit, per tant cal utilitzar els sistemes de seguretat adequats per a ells.

Seguretat infantil dins el vehicle

Amb el temps la normativa per protegir als infants i menors ha anat canviant i han anat sortint sistemes de seguretat més eficaços. Fins als 12 anys aproximadament el seu cos és molt diferent al d’un adult i el cap és molt delicat, sobretot en bebès i recent nascuts. Per això ells necessiten un sistema de seguretat especial i és important que estiguin ben subjectes amb els cinturons adequats i cadiretes adients.

És obligatori sistemes de retenció especials, que estiguin homologats, si els nens i nenes que hi viatgen no superen els 1,35 metres d’alçada. No fer-ho suposaria una multa d’uns 200 euros i la pèrdua de 3 punts del canet. Fins i tot la Fiscalia de Menors de l’Estat va anunciar en el seu moment que podria suspendre la tutela dels pares o mares o adoptar mesures protectores per a un menor en cas de que els pares conductors es sancionessin fins en tres ocasions. És a dir, es tracta d’un tema de prou importància com per protegir els menors quan viatgem en cotxe. I és que les dades paren per sí soles, ja que el risc de lesions mortals en menors augmenta per cinc si el nen o nena no porta subjecció adequada.

En el següent article parlarem de la normativa vigent i veurem els diferents sistemes de seguretat per a menors segons el seu pes.

Garagte Aluart, cuidant del teu cotxe i la teva seguretat des de 1968.

0 comentaris

Deixa un comentari

Camps obligatoris *