REVISA EL TEU COTXE ABANS DE SORTIR DE VACANCES

coxe articles 2

Durant les vacances molts només pensen en gaudir de l’estiu: agafar el cotxe i anar a la muntanya, a la platja, de càmping i fins i tot a un altre país. Només pensem en el benestar i en relaxar-nos un cop arribem al nostre destí. Però, i durant el viatge? No és important també el nostre benestar mentre conduïm el nostre cotxe? Garantir la màxima seguretat i evitar imprevistos és una de les prioritats al agafar el cotxe.

Per poder arribar al nostre destí de vacances en el moment desitjat i amb les millors condicions, resulta imprescindible revisar el nostre cotxe constantment, però de manera essencial és que comprovem l’estat de l’automòbil alguns dies abans de sortir de viatge. Així evitarem situacions innecessàries i indesitjades.

Encara que la majoria dels conductors no fan cap tipus de revisió dels seus cotxes, hi ha una gran varietat de trucs senzills i eficaços per prevenir, per exemple, que se’ns punxin les rodes al mig de la carretera.

Les rodes del cotxe són un dels components que tenen més facilitat de ser danyades per les baixades i pujades de temperatura, els camins de carro, el pes que han d’aguantar,… No obstant això, aquests elements essencials dels cotxes són fàcilment revisables, ja que amb una simple ullada podràs comprovar si el seu vehicle es troba en bon estat o no. Per controlar la pressió dels teus pneumàtics, fixa’t en la banda de rodament. La xifra que marca ha de superar els 1,6mm! Recorda que si vas examinar la pressió a l’hivern, l’actual no serà exactament la mateixa a causa de l’augment de la temperatura, així que verifica-ho una altra vegada.

També és important revisar les llantes del cotxe, especialment si han rebut algun cop, ja que encara que semblin un element de poca importància al cotxe, aquestes poden afectar tot el funcionament del vehicle. Observa atentament si les llantes del cotxe presenten alguna deformació. Si tens dubtes, porta’l al taller mecànic i evita disgustos.

Un altre component essencial per a la marxa del nostre cotxe és la suspensió, ja que li proporciona equilibri i seguretat. Si pressionem el capó i de cop deixem de fer força podrem comprovar el seu estat: si el capó del cotxe rebota, tornant a baixar, necessitarà passar per un el taller mecànic de Garatge Aluart com més aviat per renovar els amortidors. En realitat és difícil adonar-se del mal estat de les suspensions a causa del seu desgast gradual, però cal tenir present que és convenient examinar-les cada 20.000km i canviar-les cada uns 50.000-80.000km.

El nivell del líquid de frens, d’oli i de refrigerant, també s’han d’inspeccionar sovint. És important que estigui entre els mínims i els màxims, però si el nivell dels frens està per sota del mínim, caldrà que vagi directament al taller mecànic perquè facin una neteja. Si ha de posar líquid de refrigerant, feu-ho amb el motor fred i el cotxe estacionat en pla!

Un últim aspecte del cotxe que hem de comprovar són els llums. Solem usar els llums per al nostre propi camp de visió, però sovint oblidem que els altres cotxes ens han de veure sense que quedin enlluernats. Per aquest motiu, l’alineació dels fars i el bon funcionament de tots els llums del cotxe són imprescindibles, així que cal examinar-les i si detectes irregularitats en el vehicle, contacta amb el nostre taller mecànic de Girona.

Així que ja saps, si vols evitar imprevistos aquestes vacances, comprova el teu cotxe!

A Garatge Aluart garantim una revisió completa del teu vehicle al millor preu.

0 comentaris

Deixa un comentari

Camps obligatoris *