Revisió de la ITV: que no t’agafi desprevingut!

que-fer-per-passar-itv

Fer una revisió del cotxe ajudarà a superar la inspecció de ITV amb èxit 

La ITV és una d’aquelles proves que posen nerviós a tothom quan toca passar-la. Tant és si és el primer cop que t’hi presentes o ja ho has fet en altres ocasions. Els nervis sempre floriran. I és que és habitual que, quan passem aquesta revisió, els mecànics sempre trobin que el cotxe no està en perfectes condicions. Molt al contrari del que nosaltres creiem.


Primer hem de tenir clares les finalitats de la revisió de la ITV. Per una banda està la seguretat dels vehicles. Hi ha molts elements que faran que el nostre cotxe sigui més o menys segur. Que estiguin en bon estat serà fonamental.

D’altra banda, un dels objectius de la ITV és la reducció de la contaminació que produeixen els vehicles al medi ambient. Un factor que adquireix cada vegada més importància en la nostra societat i que, fins i tot, ha impulsat mesures governamentals que busquen reduir la contaminació en grans ciutats.

 

 

El millor per garanir la seguretat del teu vehicle és fer-li revisions periòdiques

 

Aquests aspectes no es poden veure a simple vista i, de fet, només els experts podran comprovar l’estat del nostre vehicle i posar-lo en marxa abans de la ITV.Per aquesta raó, si hem de presentar-nos a la ITV, serà recomanable portar el cotxe al mecànic i que aquest revisi el seu estat i el posi a punt.

El més aconsellable és fer revisions periòdiques al vehicle per tal d’assegurar un bon funcionament i mantenir la nostra seguretat i la d’aquells que portem amb nosaltres. En cas que no es faci de manera regular, el millor serà que, abans de passar la ITV, portis el cotxe a un garatge perquè li faci la revisió i el prepari.

A continuació t’enumerem els punts que es tenen més en compte en la revisió de la ITV  i que, per tant, t’hauràs d’assegurar que estiguin a la perfecció.

 

Filtres

Assegura’t que els filtres estan en bon estat. Els filtres són els encarregats de reduir la producció de gasos contaminants del medi ambient  produïts pel combustible del vehicle.
És per aquest motiu que uns filtres nets seran claus per poder superar la revisió amb èxit. Per garantir-te que ho estan, el millor és que un especialista en faci un cop d’ull i, fins i tot, els canviï. Aquesta última seria la millor opció per assegurar que la prova de contaminació del vehicle.

 

consejos-revision-itv-lucesLlums

En el cas dels llums són diversos els factors que es tenen en compte per poder assegurar que el cotxe està en bones condicions.
Un d’aquests factors principals és que tots els llums es puguin distingir, sobretot en el color. Si el vidre està lleugerament danyat però es diferencia de manera clara quins són intermitents, frens, etc. tens molt guanyat.

 

 

 

 

Frens

Els frens en bon estat són fonamentals per tal de poder passar la revisió. Hi ha molts elements que fan que un cotxe sigui segur i, sens dubte, els frens en són un.
Com hem dit anteriorment, una de les finalitats de la ITV és garantir la seguretat dels vehicles per minimitazar el nombre d’accidents a les carreteres. Una revisió mecànica és la millor manera de comprovar que els frens del teu cotxe es troben en condicions òptimes.

 

consejos-revision-itv-neumaticosPneumàtics

Tot i que la seguretat és un dels objectius principals de la prova de la ITV, no és l’únic. Aquesta revisió persegueix, a més, la reducció dels gasos contaminants a les ciutats.
Un dels factors que fa que un cotxe consumeixi més combustible és la pressió de les rodes. Uns pneumàtics amb una pressió inadequada consumirà més combustible i, això, és un punt negatiu a la ITV. És important seguir les indicacions del fabricant i consulta-ho amb un especialista.
En resum, la revisió de la ITV no només garanteix el bon estat del teu cotxe, també la seguretat dels seus passatgers i de la resta de vehicles de la carretera.

 

 

 

A Garatge Aluart posem el teu vehicle a punt per ajudar-te a passar la revisió de la ITV. Contacta’ns!

 

 

 

 

0 comentaris

Deixa un comentari

Camps obligatoris *