Quines són les avaries més freqüents en els cotxes?

Tots els cotxes pateixen avaries al llarg de la vida, però des del taller mecànic Garatge Aluart a Girona podem dir hi ha avaries de cotxes més freqüents que d’altres. Saps quines són les avaries més habituals en cotxes i què fer en cada cas? Els experts en mecànica de cotxes et donem alguns consells perquè sàpigues actuar de manera eficaç davant d’una averia i no et trobis sorpreses.

Descàrrega de bateria del vehicle

  • Per què succeeix i com prevenir-ho?

Una avaria habitual dels cotxes és la descàrrega de la bateria degut a una calor extrema, un fred hivernal excessiu o fins i tot la manca d’ús del vehicle. Per això, és important prevenir problemes amb la bateria tenint cura del cotxe, per exemple, aparcar el vehicle en un pàrking resguardat o posar el cotxe en funcionament de manera habitual, encara que sigui poca estona, o bé conduir durant una hora aproximadament per recarregar la bateria després d’uns dies sense funcionar.

  • Què fer en cas de tenir problemes amb la bateria?

Si el cotxe no arrenca a causa de la bateria cal utilitzar pinces i connectar-les al motor d’un altre vehicle durant uns minuts (assegura’t de desconnectar per complet el contacte!). Després de la recàrrega, cal comprovar si el cotxe arrenca. En principi, si el vehicle es posa en funcionament, es podrà conduir sense preocupació d’averies, ja que quan el cotxe està en marxa la bateria es torna a carregar automàticament. Si el vehicle no arrenca, hi pot haver dues possibilitats: o que no ha carregat la bateria suficientment i cal tornar-la a connectar o bé que la bateria del cotxe està esgotada i segurament haurà de trucar a la grua perquè traslladi el vehicle fins al taller mecànic més proper. Una altra opció és comprar una bateria nova i col·locar-la un mateix, tot i que cal ser curosos i connectar-la correctament.
En qualsevol cas, el millor és controlar l’estat de la bateria del cotxe i fixar-se amb la intensitat dels llums al arrencar el vehicle per saber si la bateria del cotxe es comença a ressentir. Si és freqüent que el teu cotxe es quedi sense bateria, a Garatge Aluart aconsellem disposar de carregadors automàtics de bateria.

Problemes de pneumàtics

  • Per què succeeix i com prevenir els problemes en les rodes de cotxe?

Un rebentada de roda del vehicle pel mal estat de l’asfalt de les carreteres, una pressió inadequada o una simple punxada són algunes de les avaries més habituals en cotxes. Les causes dels problemes de pneumàtics són diverses: canvis de temperatura, caducitat de les rodes de cotxe, mal ús dels pneumàtics, falta de manteniment, desgast de pneumàtics, etc. Així doncs, tot i que a vegades els problemes amb les rodes del vehicle s’originen per una causa natural, és important tenir el control de l’estat dels pneumàtics del nostre cotxe i aconseguir un bon manteniment constant. I és que, quan els pneumàtics perden el seu dibuix de rodadura o presenten altres problemes, és més fàcil que patim averies que puguin arribar a causar accidents. Si vols evitar possibles avaries relacionades amb els pneumàtics, comprova periòdicament l’estat de les rodes del teu cotxe, inclús la roda de recanvi.   

  • Què fer si tinc una roda rebentada?

Òbviament, tot i que el millor seria prevenir que la roda del cotxe es punxi, en aquesta situació cal canviar les rodes del vehicle tenint en compte els passos a seguir i les característiques dels pneumàtics del teu cotxe.

Desgast dels discs de fre

  • Per què es desgasten els discs de fre?

Els discs de fre estan situats a les rodes del cotxe i, quan la pastilla de fre frega amb ells, es desgasten amb més facilitat i fins i tot poden arribar a deformar-se degut al constant fregament. Per aquest motiu, cal canviar-los quan estan desgastats o abans si no volem tenir problemes de frens més greus a la carretera. Per saber cada quan cal renovar els discs de fre, al nostre taller mecànic de Girona aconsellem canviar-los aproximadament cada 80.000km, depenent de les característiques dels discs, i prestar atenció a la vibració del volant al frenar el cotxe, ja que pot indicar un mal estat dels discs.

  • Què fer si el volant del meu cotxe vibra al frenar?

Notar una vibració al frenar pot ser un símptoma de desgast o deformació dels discs de fre. En aquests casos és important anar el més aviat possible a un taller mecànic per evitar possibles averies i accidents amb el vehicle.

Pastilles de fre

  • Per què es produeixen les averies per problemes en les pastilles de fre?

Les pastilles de fre pateixen un desgast constant depenent de la duresa del material de les pastilles de fre, l’ús del sistema de frens i l’estat dels discs de fre, entre altres factors. En realitat, els problemes en les pastilles de fre són una de les avaries més comuns pel fet que és complicat detectar el desgast de les pastilles de fre sense fer una revisió en un taller mecànic.

Per a la prevenció d’averies pel desgast excessiu de les pastilles de fre és important portar a terme una conducció òptima, utilitzar pastilles de qualitat i revisar les pastilles de fre en un taller mecànic aproximadament cada 30.000km.

  • Què fer si al frenar es sent un soroll agut?

Cal tenir en compte que es desgasten abans les pastilles de fre de les rodes davanteres degut al fet que, al frenar, el pes del cotxe recau en l’eix davanter. Si a l’hora de frenar sent una mena de grinyol, el més possible és que les pastilles de fre de les rodes del davant estiguin desgastades, així que el vehicle hauria de passar pel taller mecànic si vols evitar averies.

Altres avaries

Al taller mecànic de Girona hem pogut comprovar que hi ha altres averies habituals de les quals no se’n parla tant, pero no menys importants. Per exemple, les fallades en les ròtules de la suspensió, les fuites d’oli o del líquid dels amortidors, les fallades en la caixa de canvis o el deteriorament de la direcció.


Si vols consultar les possibles averies del teu cotxe o revisar el vehicle, posa’t en contacte amb el taller mecànic Garatge Aluart de Girona i ens assegurarem que el teu cotxe estigui en perfectes condicions. 

0 comentaris

Deixa un comentari

Camps obligatoris *