Prepara el teu cotxe per l’hivern!

consell per el cotxe hivern garatgealuart

Lhivern ja està a la volta de la cantonada, i aviat el teu cotxe es ressentirà si no fas res al respecte. Al taller mecànic de Girona t’oferim alguns consells perquè el teu vehicle estigui preparat per a l’hivern.

  1. Pneumàtics d’hivern: Els pneumàtics d’hivern són una mesura de seguretat eficaç quan el fred hivernal s’acosta, ja que el cautxú s’endureix i perd flexibilitat, perdent adherència. Aquest efecte provoca un menor control i fre eficaç, el que augmenta el risc d’accidents. Per això, a Garatge Aluart considerem que els pneumàtics d’hivern són ideals per a les condicions climàtiques a l’hivern, incloent dies de pluja i aiguaneu.
  2. Cadenes: Hi ha cadenes metàl·liques i tèxtils per a cotxes (no et fiïs dels esprais: poden danyar la goma i el seu efecte no perdura). En el nostre taller mecànic hem comprovat que si les rodes no estan en bon estat, les cadenes no tindran un rendiment òptim, així que revisa primer els pneumàtics del vehicle. Un cop tinguis les rodes en bon estat, a Garatge Aluart et podrem posar cadenes metàl·liques homologades, difícils de muntar però resistents. Si vols posar cadenes tèxtils o metàl·liques en el vehicle pel teu compte, recorda posar-les en els pneumàtics de davant si la tracció del cotxe és davantera, o en les rodes de darrere si el vehicle és de propulsió posterior. Si disposes d’un 4×4, el nostre taller mecànic de Girona aconsella muntar les cadenes a les rodes davanteres per aconseguir una millor direcció. A l’hivern, mai sabem quan haurem de posar les cadenes, així que guardar-les en un lloc accessible del vehicle i no deixis que res et pari.
  3. Bateria del cotxe: Segur que algun cop t’has quedat en ple hivern sense poder arrencar el cotxe. La bateria és un dels elements que més fallen a l’hivern a causa de la pèrdua de càrrega. Impedeix que la bateria del cotxe et deixi tirat amb una revisió prèvia al nostre taller mecànic i evitaràs sorpreses indesitjades.
  4. Frens del vehicle: Els frens del cotxe són un element mecànic de seguretat vital per prevenir accidents, de manera que si durant la tardor revises el sistema de frenada del teu cotxe a Garatge Aluart, evitaràs disgustos. Durant l’hivern, la pluja o neu poden posar-nos a prova conduint en superfícies lliscants que dificultin el sistema de frenada del teu vehicle. Per aquest motiu, la prevenció a la carretera engloba la revisió de discos, pastilles i pinces al taller mecànic. Si sents un so agut al frenar o notes que els frens estan tous, afanya’t a fer la revisió del cotxe abans que arribi l’hivern.
  5. Parabrises : A l’hivern, les pluges i nevades dificulten la visibilitat durant la conducció. Per això, és important que revisis l’estat dels parabrises i del líquid anticongelant del cotxe (aproximadament cada 40.000km). En realitat, aquests elements són fàcils i econòmics de canviar, i encara que els líquids anticongelants són una mica més cars que l’aigua, amb uns senzills passos podràs obtenir una major visibilitat en el vehicle. També és important comprovar el bon funcionament de les llunes tèrmiques i, si no estan en bon estat, només hauràs de canviar un senzill fusible. Qualsevol dia et pots trobar amb una capa de gel a les llunes del cotxe, així que guarda al cotxe un rascador de vidres per quan arribi aquest dia, és el mètode més efectiu i econòmic.

Altres tasques per al bon estat del vehicle

Altres funcions del cotxe que queden afectades per l’hivern és el sistema d’enllumenat: els dies es tornen més foscos i la il·luminació del vehicle és imprescindible. A més, alguns líquids com l’oli del motor o la nevera i fins i tot el combustible del cotxe poden baixar de temperatura fins congelar i dificultar el funcionament del vehicle.

A Garatge Aluart treballem dia a dia per mantenir el teu cotxe en bon estat, encara no estàs amb nosaltres?

0 comentaris

Deixa un comentari

Camps obligatoris *