Tres tipus de portabicicletes per al teu cotxe

Tres tipus de portabicicletes per al cotxe

Arriba el bon temps i, amb ell, les escapades de cap de setmana. Molts aprofiten el sol i les temperatures del mes d’abril per fer una excursió pel camp. Uns altres per donar el primer capbussó de la temporada. I no són pocs els que troben en la primavera en una estupenda excusa per carregar les mountain bikes en el cotxe i practicar bici de muntanya. Però, per a això, per transportar bicicletes en turismes, és necessari complir unes regles de seguretat mínimes. Ficar la mountain bike en el maleter del cotxe i prescindir de qualsevol tipus de subjecció no serveix. Tampoc deixar que les seves rodes sobresurtin i assegurar-les només amb una corda. Per sort! Des de fa anys, existeix una normativa que regula el transport de bicicletes en vehicles i que tots, indistintament de la marca del nostre automòbil o de la capacitat del nostre maleter, hem de complir. La correcta subjecció de la bicicleta dins del maleter és una de les regles bàsiques que contempla aquesta normativa. També l’ús de portabicicletes en cas que el nostre vehicle, per grandària, no permeti allotjar-les dins de l’automòbil. Aquests sistemes, com era d’esperar, han d’estar homologats per la UE i han d’anar acompanyats d’una placa de matrícula supletòria i d’un senyal V-20, en cas que les bicicletes sobresurtin per darrere.

En Garatge Aluart us expliquem quins models de portabicicletes existeixen al mercat perquè pugueu triar el que més s’adeqüi a les vostres necessitats i hàbits esportius. També, us convidem que passeu pel nostre taller en cas que necessiteu que un professional us ajudi en la seva instal·lació. Encara que, creieu-nos, no serà necessari. Són tan fàcils de muntar i de desmuntar que no requereixen un professional per fer-ho.

  • Portabicicletes de sostre. Un dels més comuns i, també, econòmics del mercat. Podem trobar tres tipus diferents: el que subjecta la bicicleta al cotxe pel manillar i deixa les rodes cap amunt; el que requereix l’extracció de la roda davantera per a la seva fixació en el portabicicletes i s’amarra aquest pel quadre, i el més estès, el que compta amb un rail on reposa la bicicleta i disposa d’uns braços que la subjecten al vehicle. Un dels principals avantatges d’optar per un d’aquests portabicicletes  és que no cal desmuntar-ho una vegada arribem a la nostra destinació i, en cas de fer-ho, ocupa molt poc espai. Els desavantatges? Pujar i baixar les bicicletes a la baca del vehicle requereix cert esforç i no poc temps i el nombre de bicis a transportar és limitat: dependrà de l’ample del nostre cotxe. No podem oblidar que la càrrega no pot sobrepassar-ho.
  • Portabicicletes de popa. Molt estès al nostre país, tant pel seu preu (és bastant econòmic) com per la seva comoditat (pujar i baixar les bicis al cotxe és fàcil) i pel nombre de bicicletes que pot carregar (fins a quatre). Com indica el seu nom, es fixa a la part posterior del nostre vehicle i les bicicletes queden subjectes a ell mitjançant ganxos i corretges. L’inconvenient? Per obrir el maleter del cotxe, necessites descarregar les bicis abans. Un problema si fem un viatge per carretera i precisem agafar algun estri de dins. A banda, hem de tenir
  • Portabicicletes de remolc. Aquest tipus de portabicicletes és un dels més còmodes que hi ha en l’actualitat. Per instal·lar-ho, només necessitem un ganxo de remolc on fixar el portabicicletes. A diferència del que passa amb els de sostre, pujar i baixar les bicis no suposa cap esforç extra. Tampoc serà necessari descarregar-les per obrir i tancar el maleter, ja que estan dissenyades de tal forma que permeten fer-ho sense problema. El principal inconvenient d’aquest portabicicletes es troba en el seu preu: dels més cars del mercat, uns 300 euros.

0 comentaris

Deixa un comentari

Camps obligatoris *