Tot el que has de saber sobre la ITV 2018

 

nova itv 2018

 

La nova ITV 2018 endurirà les proves dels sistemes anticontaminants i les de seguretat dels vehicles

 

De cara al 2018, la revisió de la ITV pot variar respecte a com la coneixem en l’actualitat. Els canvis que s’hi aplicaran afectaran, sobretot, a les emissions contaminants, als dispositius encarregats de reduir-les i a part dels sistemes de seguretat controlats de manera electrònica.

L’enduriment de la revisió es deu a una demanda de la patronal AECA ITV. Aquesta assegura que els casos de manipulació dels sistemes anticontaminants són molt freqüents tot i la seva il·legalitat. Es duen a terme per millorar el rendiment i evitar possibles avaries del vehicle i els realitzen tant particulars com tallers.

Però anem a pams. Com hem dit, hi ha dos punts en concret que, ara per ara, seran els que es reforçaran.

 

Contaminació dels vehicles

contaminacio itv 2018

 

Un dels principals punts en què s’endurirà la ITV és en el control de la contaminació. Hi ha dos factors claus que han forçat aquesta decisió:

  • Assolir uns nivells contaminants històrics, sobretot a les grans ciutats.
  • Fraus i manipulacions en els sistemes anticontaminació.

Així, la nova revisió de la ITV 2018 vol aconseguir adaptar-se a les homologacions europees anticontaminants i evitar els fraus d’alguns dels vehicles. Quant a les manipulacions dels sistemes, no només fa referència a les de particulars, sinó també es posa en marxa per detectar fraus com el del cas Volkswagen.

 

 

 

Sistemes de seguretat

De nou, entra en joc la manipulació dels sistemes. En aquest cas es tracta dels sistemes de seguretat, els quals també poden patir modificacions. Concretament es revisaran els següents components del vehicle:

  • Frenada ABS
  • El bon funcionament dels airbag
  • Pretensors pirotècnics dels cinturons de seguretat

Aquesta comprovació es farà analitzant l’electrònica del vehicle, on queden enregistrats tots els canvis que aquest pugui patir. En aquest sentit, els fabricants han de permetre l’accés als sistemes electrònics del vehicle, pel que fins i tot es plantegen cobrar.

 

Les modificacions i nous protocols han d’estar aprovats per la Comissió Europea, pel que no se sap la data exacta de l’entrada en vigor de la ITV 2018

 

Ara per ara, només podem saber que les mesures es posaran en marxa durant el 2018. Les modificacions i nous protocols han d’estar aprovats per la Comissió Europea. D’aquesta manera, no podem saber la data exacta en què s’iniciarà la nova ITV 2018.

Un dels factors que sona amb força és el possible encariment del preu de la revisió. L’ús de nous sistemes i el possible cost que faran pagar els fabricants per accedir als sistemes electrònics dels vehicles són alguns dels factors que ho propiciaran.

 

 

Garatge Aluart posem el teu vehicle a punt per ajudar-te a passar la revisió de la ITV.

 

 

0 comentaris

Deixa un comentari

Camps obligatoris *