Manteniment del cotxe a la primavera: què tenir en compte

Pneumàtics i filtres, claus per a un correcte manteniment del cotxe

Encara que sembli estrany, els canvis d’estació no només afecten les persones i animals. També als vehicles. El fred, la calor, la humitat, la pols o el pol•len poden fer que es ressentin i sofreixin fallades i avaries. D’aquí, que sigui tan important que portem al dia el manteniment del cotxe en qualsevol estació i que, davant qualsevol soroll o irregularitat, acudim a un taller per revisar-lo i evitar mals majors.

Però, què tenir en compte? Us expliquem quins són els elements del vehicle que més es ressenten amb l’arribada de la calor i als quals haurem de prestar especial atenció durant els mesos de primavera i estiu.

1. Pneumàtics

Els pneumàtics, a més de suportar el pes del vehicle, són l’elements de contacte del cotxe amb la calçada. Ens ajuden a absorbir les irregularitats de la carretera i controlar accions com la tracció o la frenada. Per això és necessari revisar-los periòdicament i canviar-los quan ho faci l’estació. No podem oblidar que no és el mateix conduir per carreteres humides o amb neu que fer-ho sobre ciment sec i a altes temperatures. Si hem dotat al nostre cotxe de pneumàtics d’hivern, haurem de seguir el procés invers a la primavera. És a dir, muntar els pneumàtics d’estiu, més adaptats a climes càlids.

En cas d’utilitzar els mateixos pneumàtics a l’hivern que a l’estiu, haurem de comprovar que no presentin esquerdes o que estiguin resseques i que la pressió sigui la correcta.

2. Filtres

El manteniment del cotxe no se centra a controlar que els pneumàtics estiguin en perfecte estat o siguin adequats per a la temporada de l’any. Per evitar avaries i allargar la vida del teu vehicle cal, a més, revisar els filtres del teu cotxe. Són ells els encarregats de filtrar i purificar l’aire i els que, a causa del pol•len O la pols, són propensos a obstruir-se i a sofrir fallades.

Haurem de comprovar que no estiguin obturats i, si és necessari, canviar-los per garantir que l’aire que respirem no estigui viciat.

 

Un bon manteniment de cotxe evitarà avaries i fallades en carretera

 

3. Aire condicionat

De la mateixa que hem de vigilar l’estat dels filtres del cotxe, hem d’ocupar-nos que l’aire condicionat funcioni a la perfecció. En cas contrari, correm el perill que les temperatures ascendeixin i ens socarrem en carretera.

Comprovar la càrrega de gas refrigerant i emplenar-la, en cas de necessitar-ho, serà clau per gaudir d’una primavera fresca a l’interior del teu vehicle.

4. Bateria

A més dels pneumàtics o filtres, un bon manteniment del cotxe requereix la revisió i posada a punt de la bateria. La raó? Aquest element és un dels que més sofreix amb el fred i, per tant, el més procliu a sofrir avaries.

Revisar-lo amb suficient antelació, evitarà més d’un esglai abans de sortir a la carretera.

5. Llums

Amb l’arribada del bon temps els viatges augmenten i, també, la necessitat que les llums estiguin en perfecte estat i la seva altura i regulació sigui la correcta.

En cas que alguna estigui fosa, haurem de substituir-la per una altra i, de pas, fer el mateix amb la seva parella. Així ens assegurarem que no s’espatlli poc després enmig de la carretera i sense opció a canvi.

6. Frens

Els frens treballen sempre a altes temperatures. Per aquest motiu, quan l’estació canvia i augmenta la calor, hem de posar especial atenció a aquest element i revisar-los que les sabates i pastilles estiguin en bon estat.

7. Eixugaparabrises

En el manteniment del cotxe no pot faltar la revisió de l’eixugaparabrises. Aquest element ens ajuda a garantir la visibilitat durant la conducció i qualsevol fallada en el seu funcionament ens afecta. Sobretot, durant les pluges primaverals.

Qualsevol dany i brutícia en l’escombreta ha de ser eliminat a temps.

 

Bateria, frens i pneumàtics, claus en el manteniment del cotxe

 

8. Carrosseria

Els que viuen en zones on la neu és un habitual ho saben: la sal que es llança a les carreteres pot danyar els baixos del cotxe. També, altres elements com el sol, el salnitre o la femta d’aus. Davant qualsevol indici de corrosió, hem de portar el nostre vehicle al taller i que el reparin.

0 comentaris

Deixa un comentari

Camps obligatoris *