La importància de les revisions del cotxe

Two mechanics checking oil level in a car workshop

El manteniment del cotxe és molt important per evitar averies i és necessari per mantenir la nostre seguretat al volant. A més a més, tindrem el cotxe al dia per qualsevol imprevist en el que requerim de vehicle o per si en algun moment donat el volem vendre.

Podríem dir que es tracta d’una inversió en seguretat i que ens permet tenir un historial de l’estat del cotxe per a qualsevol reparació que s’hagi de fer posteriorment.

Cada quan s’ha de fer una revisió?

El més habitual és passar una revisió a l’any, tot i que cada fabricant té les seves pròpies indicacions al llibre de manteniment, segons els kilòmetres i antiguitat del cotxe. A més kilòmetres recorreguts abans haurem de passar pel taller per inspeccionar el nostre vehicle.

Per norma general, aquests són alguns referents per saber quan hem de passar pel taller:

  • Canvi de filtres, control de nivell de líquids, frens, llums, circuits, corretges, amortiguadors: entre els 30.000 i 40.000 km.
  • Canvi de pneumàtics: 50.000 km els de davant i 60.000 km els de darrere.
  • Canvi de pastilles de fre: 50.000 km.
  • Canvi de bateria: 80.000 km.
  • Canvi de corretja de distribució: 120.000 km.
  • Canvi de bugies (motor de gasolina): 60.000 km.
  • Canvi d’oli: 20.000 km.

El canvi d’oli

És molt important el canvi d’oli per tenir ben lubricades totes les peces del motor, ja que això evitarà el desgast, garanteix el bon funcionament da cada peça i pot evitar futures averies.

Si circulem amb l’oli en mal estat podríem induir a un mal funcionament del vehicle i un posterior desgast de les peces internes del motor. Aquestes peces s’han de mantenir en bon estat, ja que un mal manteniment podria provocar, a la llarga, haver de canviar el motor, i fer-nos càrrec del cost elevat que això significa.

L’oli, amb els kilòmetres, es fa vell i s’ha de reemplaçar, i com més aviat en canviï, molt millor ja que evitarà inclús una oxidació de diferents parts del motor.

Al nostre taller habitual, a Garatge Aluart, et podem ajudar a saber cada quan és necessari un canvi d’oli per al teu cotxe, ja que cada fabricant té les seves especificacions, i segons els kilòmetres que fas habitualment. Sempre utilitzem olis de qualitat i et mostrarem quin tipus és el que necessita el teu vehicle.

La millor manera de mantenir el nostre cotxe en bon estat és passar les revisions a temps i fer-ho confiant en professionals del servei tècnic com nosaltres. Un manteniment preventiu farà que el teu cotxe estigui al cent per cent.

0 comentaris

Deixa un comentari

Camps obligatoris *