La importància dels pneumàtics en un vehicle

importancia dels pneumatics

3 de cada 4 accidents a la carretera són deguts a pneumàtics en mal estat

Tothom que tingui un vehicle, sigui cotxe, moto, furgoneta, etc., sap que els pneumàtics són un element clau perquè el cotxe sigui segur. Però, realment coneixes la importància dels pneumàtics en bon estat?

En un article anterior t’explicàvem com allargar la vida dels pneumàtics. Doncs bé, aquesta vegada t’explicarem quina és la importància de mantenir-los en bon estat.

Sabies que 3 de cada 4 accidents en carretera es deuen a uns pneumàtics en mal estat? I és que es corren diversos riscos quan un vehicle té els pneumàtics danyats. A continuació t’enumerem alguns d’ells. Però, abans de tot, resumim quines són les funcions dels pneumàtics en un vehicle:

 

Les funcions dels pneumàtics en els vehicles

Els pneumàtics compleixen diverses tasques en el funcionament d’un automòbil.

 

  • Els pneumàtics d’un vehicle suporten el seu pes, pel que serà bàsic que estiguin en bon estat.
  • L’aire o nitrogen dels pneumàtics actuen com a mode de motlle. D’aquesta manera, absorbeixen les irregularitats de la carretera.
  • Són els encarregats de transmetre la tracció i les forces de frenada quan el conductor decideix fer-ho.
  • Són una peça clau en la direcció, ja que giren el vehicle quan el conductor gira el volant o manillar.

 

Com afecten els pneumàtics a la seguretat del vehicle

importancia dels pneumatics

  • Pneumàtics amb mala pressió. Si els pneumàtics no tenen la pressió adequada, poden provocar reaccions estranyes en l’automòbil o dificultat en fer determinades maniobres. Però no només això, sinó que també farà que el vehicle consumeixi més combustible del necessari. 
  • La profunditat del dibuix del pneumàtic. Tothom sap, i de fet s’aprèn a les autoescoles, que el dibuix del pneumàtic ha de tenir una profunditat mínima d’1,6 mil·límetres. En cas contrari, els pneumàtics s’agafen menys a l’asfalt en corbes i frenades. A més a més, pot provocar l’efecte aquaplaning, on es perd el control de l’automòbil a causa de les carreteres mullades. 
  • L’estat de la banda de rodament. L’estat de la banda de rodament serà clau per evitar punxades o rebentades del pneumàtic. Un mal funcionament de les suspensions del vehicle pot provocar desgast irregular del pneumàtic, donant pas a una banda de rodament en mal estat.

 

 

El teu cotxe necessita un canvi de pneumàtics? Contacta amb el nostre taller mecànic a Vidreres i t’ajudarem!

0 comentaris

Deixa un comentari

Camps obligatoris *