Enganys més comuns en comprar cotxe a particulars

comprar cotxe a particulars

Amb la crisi econòmica, la compra-venda de vehicles entre particulars ha augmentat 

Són molts els que prefereixen comprar un cotxe a un particular. Sovint, ni es plantegen fer-ho mitjançant un concessionari o taller que vengui automòbils. I quin és el motiu pel qual es tria aquesta via? Principalment, l’econòmic. A més a més, amb la crisi econòmica i les plataformes digitals, aquesta tendència ha anat a l’alça.

Però la compra d’un vehicle directament a un particular pot portar implícits diversos enganys que afectaran el comprador de l’automòbil. A continuació, adjuntem un llistat amb els enganys més comuns en comprar un cotxe a un particular.

 

1. Documentació falsificada

comprar cotxe a particularsSi estàs pensant a comprar un vehicle a un particular, un dels factors que has de tenir en compte és la documentació de l’automòbil. I és que aquesta sovint tendeix a ser falsificada. Però, a què ens referim quan diem documentació?

La documentació d’un vehicle implica la data de la seva matriculació, el resultat de l’última ITV, el permís de circulació… Si el cotxe en venda és robat, de ben segur que totes aquestes dades seran falsificades. Però això també es porta a terme amb vehicles que no han estat robats.

Tota aquesta informació afecta directament al preu de venda de l’automòbil. Per això és important saber si aquestes dades es corresponen a la realitat o han estat falsificades.
 

 

2. L’estat del cotxe

Hi ha molts factors que determinen el preu d’un vehicle. Entre ells, el seu estat. I és que, com és evident, no té el mateix valor un automòbil en perfecte estat que un altre que pugui presentar avaries. Per aquest motiu, molts venedors oculten el vertader funcionament del cotxe.

Abans de realitzar cap bestreta o el pagament complet del vehicle, concreta una cita amb el venedor per poder provar l’automòbil. A més a més, si tens l’oportunitat, porta amb tu un mecànic que li pugui fer una revisió i comprovi quin és l’estat real del cotxe. Només així podràs estar 100% segur del vehicle que estàs a punt de comprar.

 

Assistint a l’oficina de la DGT i aportant la matrícula del vehicle, ens podran dir si és robat

 

3. Un cotxe robat

Com hem dit, amb les nombroses plataformes digitals i la crisi econòmica, la venda de cotxes entre particulars s’ha disparat. Moltes bandes organitzades han aprofitat aquesta tendència per crear un negoci. Però s’ha d’anar alerta, perquè moltes d’aquestes bandes venen cotxes robats.

Hi ha diverses maneres de comprovar si el cotxe que estàs a punt de comprar és robat. Però hi ha una que és la més segura. Assisteix a qualsevol oficina de la DGT i informa-te’n. Tan sols aportant la matrícula del vehicle et podran dir si ha estat robat o no.

 

4. Un cotxe inexistent

Per últim, un altre dels enganys més comuns en comprar cotxe a particulars és que el vehicle no existeixi. El principal problema de la compra d’un automòbil per Internet és que, en un primer moment, no es pot comprovar si és real. D’aquesta manera, molts particulars s’aprofiten d’aquesta situació i realitzen aquest tipus d’enganys.

Per aquest motiu, igual que en tots els casos anteriors, no facis cap mena de pagament sense haver vist abans el vehicle.

 

 

Al nostre taller a Vidreres venem cotxes nous, d’ocasió i de km0. Estàs pensant a comprar un vehicle? Contacta’ns!

0 comentaris

Deixa un comentari

Camps obligatoris *