El tub de fuita tira fum? Perill: avaria de cotxe

El color determinarà el tipus d’avaria de cotxe a la qual ens enfrontem

El que a les pel•lícules és sinònim de velocitat; a la vida real ho és de perill. I és que, que el tub de fuita desprengui fum o que aquest emeti una forta olor, de positiu, no té gens. Més aviat el que ens indica és que estem davant d’una avaria de cotxe. Quina? Encara que et sembli estrany, dependrà del seu color. No és el mateix que el fum sigui negre que sigui blanc o que sigui blavenc.

L’única cosa clara és que, davant un fum de tonalitat i olor peculiar, haurem d’acudir a un taller mecànic perquè revisin el nostre vehicle i valorin l’avaria de cotxe.

Fum blanc i espés

Que el tub de fuita tiri una mica de fum blanc en posar-se en no té per què preocupar-nos. És normal que això passi en encendre el motor i, més, a l’hivern i per contrast amb la temperatura.

El que no és habitual és que aquest sigui espès i tardi a dispersar-se. Si el fil de fum és gruixut i dens significa que està cremat líquid refrigerant i, per tant, que podríem estar davant d’un problema en la junta de la culata o en la culata o d’una esquerda en el bloc del motor.

Si volem evitar una avaria de cotxe greu –i costosa-, haurem d’actuar amb rapidesa i no posposar la visita al taller. No podem oblidar que una fugida de líquid refrigerant podria tenir com a conseqüència, entre altres danys, el sobreescalfament del motor.

Fum blau i olorós

Quan del tub de fuita surt un fum blavenc i d’olor torrada hem de preocupar-nos. Ens indica que està entrant oli a la cambra de combustió i, això, com a molts de vosaltres sabreu, és senyal d’avaria de cotxe.

Els motius pels quals això pansa poden ser varis:

L’oli és inadequat. Cada vehicle precisa un oli amb una densitat concreta. Si utilitzes un que no correspongui a les seves necessitats, pot ser que tant segments com reguardes no treballin ben i provoquin aquest fum.

El turbo en mal estat. Si aquest component està en mal estat, pot provocar que entre oli en la cambra de combustió i que aquest fet tingui com a conseqüència l’emissió de fum blau.

Les reguardes de les guies de vàlvules fallen. Quan aquests elements no tanquen per complet, l’oli entra en la càmera i provoca aquest fum tan característic.

La junta de la culata està en mal estat. Si això pansa, és possible que l’oli passi a la cambra de combustió i aparegui aquest fum.

Els segments del pistó no funcionen correctament. Si aquests elements no aconsegueixen un nivell d’estanquitat correcta dels cilindres, l’oli passa a la cambra de combustió.

 

Fum negre

Del tub de fuita surt fum de color negre? Possiblement es deu a una mala combustió de gasoil provocada per un excés de carburant o per una incorrecta polvorització dels injectors. I… què pot originar aquesta fallada?

Les causes són vàries: des que els tubs de respiració del càrter estiguin en mal estat fins que el filtre d’aire estigui brut i impedeixi que arribi la quantitat d’aire adequada als cilindres o que la pressió de la gasolina sigui molt elevada.

El que és clar es que, si el fum del tub de fuita és d’aquest color, haurem d’acudir al taller i evitar que l’avaria de cotxe sigui major.

No podem oblidar que, en cas de mal estat, redueixen l’estabilitat i maniobrabilitat de l’automòbil i posen en perill la seguretat dels passatgers.

 


El tub de fuita del teu cotxe desprèn fum? Contacta amb el nostre taller mecànic a Vidreres i t’ajudarem a solucionar l’avaria

0 comentaris

Deixa un comentari

Camps obligatoris *