Posa a punt el teu cotxe aquest estiu

Posa el teu cotxe a punt per a l'estiu al taller mecànic

Una visita al taller mecànic abans de viatjar és clau per garantir el teu benestar i el del teu vehicle

Els cotxes no són tan diferents als humans. Almenys, pel que fa a cures. Perquè els anys no els passin factura i es mantinguin igual de joves que el primer dia, han de vigilar la seva salut, el seu estat físic i visitar de forma periòdica el taller mecànic.I, de la mateixa forma que nosaltres hem d’extremar les precaucions als períodes de major activitat física i mental o quan les temperatures extremes poden afeblir-nos, els automòbils han de fer el mateix. Ni més ni menys. Primer, per garantir el seu correcte funcionament. Segon, per assegurar-nos que no ens deixin tirats al pitjor moment.

I com es tradueix això a la pràctica? Molt senzill. Mantenir el vehicle en perfecte estat durant tot l’any i revisar-ho de forma exhaustiva abans de l’estiu, que és, al cap i a l’últim, el període en el qual solem utilitzar més el cotxe i, també, fer els trajectes més llargs. 

A Garatge Aluart, com a especialistes en revisió i reparació d’automòbils de diferents marques, us indiquem aquells elements on heu de posar especial atenció per garantir viatges segurs, feliços i frescs en vacances.

  • Pneumàtics. L’asfalt es ressent amb les altes temperatures de l’estiu i, amb ell, els pneumàtics del teu cotxe. No només disminueix la seva pressió, sinó que a més tendeixen a desgastar-se amb major facilitat. Així que, si el seu dibuix perd profunditat o s’esquerda, no ho dubtis: cal portar-los al taller mecànic i canviar-los.

Un indicador que l’aire condicionat no funciona bé és que la temperatura del cotxe tarda a baixar

  • Ventilació i aire condicionat. Us imagineu viatjar de Girona a Andalusia en ple mes d’agost i sense aire condicionat? Terrible, no? Doncs això és el que pot passar si no teniu la precaució de comprovar l’estat de l’aire condicionat del vostre vehicle abans de partir. El convenient és fer una visita al taller mecànic abans de l’estiu i que allí revisin els elements dels quals està compost: des dels filtres d’habitacle fins a l’ampolla deshidratant, la vàlvula d’expansió, l’evaporador, el compressor i el condensador. De tots ells depèn el bon funcionament de l’aire condicionat, que es filtri l’aire i les impureses, que el gas es converteixi en aire fred o que no hi hagi humitat a l’interior del vehicle, entre altres coses. 
    Símptomes com que la temperatura del vostre cotxe no baixa ràpidament quan engegueu l’aire condicionat o que aquest desprengui una olor estranya ens diuen que no funciona bé i que és necessari revisar-ho.
  • Nivell de líquids de l’automòbil. A més del nivell de líquid del refrigerador és necessari revisar –com és normal- el de la resta del vehicle: oli, líquid dels frens, de la direcció assistida o de l’eixugaparabrises…
  • Radiador. De la mateixa forma que cal comprovar l’estat dels pneumàtics i de l’aire condicionat, és necessari revisar el radiador. Hem de tenir en compte que, amb la primavera, augmenta el pol·len i, amb ella, les possibilitats que el radiador s’obstrueixi i impedeixi la circulació d’aire al motor. Si així pansa, cal canviar el filtre en el taller mecànic.

Encara que sigui estiu és necessari revisar les escombretes de l’eixugaparabrises

  • Eixugaparabrises. Un altre dels elements a revisar al taller mecànic abans de qualsevol sortida a carretera, encara que sigui estiu i les pluges quedin lluny. No podem oblidar que un dels pitjors enemics de les escombretes són els canvis bruscs de temperatura: es ressequen, s’esquerden i perden la seva funció d’assegurar la nostra visibilitat durant la conducció. Mosquits, pols i fulles no entenen d’estacions i poden causar-nos més d’una molèstia. 

0 comentaris

Deixa un comentari

Camps obligatoris *