Consells a seguir si vols comprar un cotxe

comprar-cotxe-nou

Tria sempre el cotxe que s’adapti millor a les teves necessitats

Són molts els motius pels quals, en èpoques concretes, ens veiem obligats a comprar un cotxe nou. El nostre ha quedat vell i els problemes mecànics són irreparables, augmentem la família i en necessitem un de més gran o, per contra, els fills ja tenen el seu propi cotxe i amb un de més petit en fem prou…

Sigui pel motiu que sigui -i per molt que vagi en contra de la nostra voluntat- arriba un moment en què comprar un cotxe nou és un fet inevitable. Però quan arriba aquest moment, el procés no és ni ràpid ni simple.

El mercat de l’automòbil disposa d’una ampla gamma de marques i models de cotxes i, amb això, també va lligat el pressupost. Des de cotxes a l’abast de qualsevol butxaca fins a d’altres amb els que la majoria només poden somiar. A Garatge Aluart t’apropem un llistat de requisits que hauràs de tenir en compte quan prenguis la decisió de fer un canvi de cotxe per tal que triïs el que millor s’adapta a les teves necessitats.

 

El pressupost

Com acabem de dir, la varietat de cotxes és infinita i, alhora, també ho són els seus preus. Quan decideixes comprar un cotxe nou, una de les primeres coses que has de tenir ben clares és el pressupost de què disposes -o que vols gastar- per comprar-lo.

Actualment hi ha cotxes nous a preus realment assequibles -com poden ser els de la marca Dacia– que disposen de les comoditats bàsiques que requereix un cotxe en l’actualitat.

Però en el cas que, malgrat aquests models més barats, el preu encara sigui massa elevat, et proposem la compra d’un cotxe km0 o d’ocasió. En aquests casos trobaràs cotxes força nous -tot i que no siguin sortits de fàbrica- a preus força ajustats i en perfectes condicions.

No tanquis portes i tingues en compte totes les opcions possibles. El pressupost i la quantitat a gastar és un dels factors més importants en la decisió de la compra d’un cotxe. Les opcions són variades i sempre hi ha una que s’adapta a la perfecció al teu pressupost.

 

Defineix les teves necessitats

Sempre hi ha un motiu concret que et porta a realitzar la compra d’un cotxe nou i, aquest, sovint és una necessitat que s’haurà de cobrir durant força anys. És per això que, quan decideixes canviar el teu vehicle, has de definir i tenir clares les necessitats que et cobrirà.

 

  • Un cotxe de carretera o de ciutat? Depenent si el cotxe l’utilitzaràs per conduir per carretera o per ciutat, el motor del vehicle serà diferent. En cas que tinguis pensat fer molts quilòmetres i conduir per carretera, el més recomanable és que triïs un motor dièsel. Per contra, si realitzaràs una conducció per ciutat i faràs pocs quilòmetres, el millor serà decantar-se per un motor de gasolinaTot i això, demana sempre opinió al teu venedor o mecànic per tal d’assegurar que fas la compra adequada.

 

  • Un cotxe gran o un de petit?  Sempre dependrà de l’espai que necessitis. Si augmentes la família, el millor serà triar un cotxe espaiós pel que fa a maleter i seients darrers del vehicle. Un requisit imprescindible en un cotxe és la seva comoditat, i voldràs que tots els passatgers estiguin el més còmodes possible.

 

  • Un maleter espaiós. Si ets viatger, esportista o necessites un espai d’emmagatzematge ampli, un maleter espaiós és un dels requisits imprescindible per la teva tria de cotxe.

 

El llistat de necessitats que cobreix un cotxe és pràcticament interminable i canvia depenent de cada persona i situació. Defineix les teves necessitats principals i fes la tria de l’automòbil entorn a elles.

 

De concessionari o de particular?

Tot i que hi ha vehicles de segona mà de particulars a bon preu i en bones condicions, és cert que també hi ha moltes pràctiques enganyoses amb aquest tipus de negoci. Des de quilometratges manipulats fins a errors mecànics del cotxe imperceptibles a simple vista.

Per això, des de Garatge Aluart t’aconsellem a comprar un cotxe sempre en un concessionari. No només aniràs sobre segur, sinó que, en cas que també t’intentin enganyar, sempre serà més fàcil poder-ho demostrar.

 

Fer una prova del cotxe

Abans de decantart-te definitivament per un model concret, fes una prova del cotxe. Condueix-lo per un tram on puguis comprovar en primera persona les  seves habilitats. Només d’aquesta manera podràs valorar de forma més objectiva si és el cotxe que necessites o pots trobar-ne un de millor.

 

 

La compra d’un cotxe és un procés llarg i, a vegades, pesat. Però sempre has de pensar que és una compra d’alt pressupost que, a més a més, haurà de durar força anys. Per això és molt important que no et precipitis i estudiïs de manera detallada i pausada quina és l’opció que millor s’adapta a tu.

 

A Garatge Aluart disposem de cotxes nous de les marques Renault i Dacia i vehícles km 0 i d’ocasió d’altres marques. Vine, t’ajudem a triar el cotxe perfecte per a tu!

0 comentaris

Deixa un comentari

Camps obligatoris *