5 consells per allargar la vida de la teva caixa de canvis

5 Consells de taller mecànic per allargar la vida de la caixa de canvis del teu cotxe

Si modifiques els teus hàbits de conducció, reduiràs les teves visites al taller mecànic

No és necessari ser un entès en cotxes per adonar-se que la caixa de canvis, com l’embragatge o els frens, és imprescindible per al bon funcionament del vehicle. El que sembla que no queda tan clar és que, que aquest rendeixi al màxim i no hàgim de recórrer al taller mecànic per a la seva revisió o substitució, depèn exclusivament de nosaltres. I és que la caixa de canvis, igual que la resta d’elements que conformen el vehicle, cal cuidar-la, acaronar-la. Significa això que hem d’invertir temps i diners extra en ella? No. Únicament que hem d’eliminar hàbits de conducció incorrectes i tenir en compte que el cotxe necessita certes cures per garantir el seu bon funcionament i la nostra seguretat.

A Garatge Aluart, com a taller mecànic especialitzat en la reparació i el manteniment de vehicles de diferents gammes i marques, et donem alguns consells perquè la teva caixa del canvi duri tant com el teu automòbil.

  • En un semàfor en vermell o en un stop? No reposis la mà en la palanca de canvis. Aquesta acció desgasta les forquetes internes i escurcen la vida de la teva caixa de canvis.
  • No posis la marxa quan estiguis parat. Deixa-la en punt mort. Així evitaràs que es desgasti. 
  • No t’oblidis de revisar els nivells de lubrificant de la teva caixa de canvis periòdicament. Si no saps com fer-ho, pots acudir a Garatge Aluart -o al teu taller mecànic habitual- i ho farem per tu. 

No reposis la mà en la palanca de canvis

  • Aprofita la revisió del lubrificant de la caixa de canvis per fer-li un cop d’ull l’embragatge. Recorda que la vida de la caixa de canvis està directament relacionada amb la d’aquest element. També, la teva seguretat i la dels teus.
  • De la mateixa forma, cuida l’embragatge del teu cotxe: utilitza’l amb suavitat, no descansis el peu en ell, no el facis servir per mantenir-te en desnivell i, molt important, no acceleris bruscament a baixes revolucions… Allargaràs la seva vida. 

Cinc simples consells que augmentaran els anys de vida de la nostra caixa de canvis i previndran el bloqueig i el soroll en intentar canviar de marxa, senyals que ens indiquen que alguna cosa va malament i que ens obligaran a anar al taller mecànic.

0 comentaris

Deixa un comentari

Camps obligatoris *