9 consells per conduir per carreteres nevades i gelades

conducció-carreteres-nevades

A l’hora de conduir per carreteres nevades o gelades, pren totes les precaucions necessàries

Amb l’arribada de l’hivern també ho fan el fred, la neu i el gel. Aquests dos últims estan presents a les carreteres i posen en perill la seguretat de tots aquells que circulin amb cotxe per carreteres nevades i gelades.

Per tal d’evitar situacions perilloses que posin en risc la teva seguretat si has de passar per un tram o carretera nevada o gelada, serà important tenir en compte diversos factors per tal d’estar preparat.

Des de Garatge Aluart t’apropem un llistat de consells a tenir en compte en la preparació del vehicle abans d’iniciar un viatge per carreteres nevades i gelades.

  1. Abans de començar el viatge, porta el vehicle a un taller mecànic com Garatge Aluart per tal que experts facin una revisió completa del cotxe i assegurin que està en les condicions idònies per poder-lo conduir per la neu o el gel.
  2. Consulta l’estat de les carreteres per on hauràs de passar. D’aquesta manera podràs preparar millor el viatge i fer-lo de manera més segura.
  3. Utilitza pneumàtics d’hivern o cadenes. L’ús d’aquest tipus de pneumàtic o de cadenes permet la conducció per neu i gel de manera segura.
  4. Abans i durant la conducció, assegura’t de treure, amb un rascador o una brotxa, la neu dels parabrises, de les finestres laterals i dels llums tant de la part davantera com de la part posterior.
  5. Mantingues els vidres del davant i del darrere desentelats per tal de poder tenir millor visibilitat. Activa l’aire condicionat en mode fred per tal d’evitar la condensació a l’interior del cotxe.
  6. Condueix lentament i, si rellisquen les rodes (siguin les del davant o les darreres) deixa anar el pedal de l’accelerador.
  7. En cas que hagis de reduir la velocitat, frena lentament i en cas que les llandes es bloquegin, deixa anar el pedal del fre.
  8. Mantingues un espai prudent amb el cotxe tant del davant com del darrere.
  9. En cas que hagis de passar per un pont, per exemple, disminueix la velocitat. En aquests punts hi ha més gel degut al tipus de disposició d’aquests trams.

 

Si vols posar el teu cotxe a punt per un viatge d’aquest tipus, no dubtis en contactar amb Garatge Aluart, el teu garatge de confiança!

0 comentaris

Deixa un comentari

Camps obligatoris *