Consells per encertar amb el teu vehicle d’ocasió

Vehicle d'ocasió

Quan un es planteja la possibilitat de comprar un vehicle d’ocasió són molts els dubtes que li assalten: és bona idea optar per un cotxe de segona mà abans que per un de nou? Quants anys de vida real tindrà? Ens estaran estafant? El primer que haurem de tenir en compte abans de plantejar-nos l’adquisició d’un automòbil d’ocasió és, indubtablement, l’entitat o persona a la qual acudirem per fer-ho. Encara que són moltes les empreses i particulars que venen cotxes de segona mà, no són tants els que compten amb una bona reputació a l’esquena i, molts menys, els que ofereixen garanties legals als seus compradors. Per això és important fer un recorregut per Internet, recopilar informació i opinions sobre aquestes entitats i, sobretot, contrastar les dades obtingudes. Que comptin amb comentaris positius sobre els seus serveis per part d’usuaris, disposin d’un taller de reparació i que treballin amb marques conegudes és una bona garantia.

Una vegada definides les empreses a les quals consultarem models i preus, haurem de tenir en compte els aspectes tècnics de l’automòbil. Compartim amb vosaltres alguns dels molts factors que Garatge Aluart valora abans de posar un vehicle de segona mà a la venda.

 • Rodes. És important revisar que els pneumàtics del cotxe estiguin en perfecte estat abans d’optar per la seva compra. Haurem de tenir en compte, per exemple, la data en què van ser fabricats, la pressió, la profunditat del dibuix, la forma dels flancs. Aquestes dades seran determinants a l’hora de decidir-nos per un vehicle o un altre i evitar-nos una despesa extra innecessària.
 • Tub d’escapament. Si presenta esquerdes o el fum que desprèn és excessiu, no hi ha dubte: aquest automòbil no ens interessa.
 • Paracops. Un altre dels elements que haurem de revisar detingudament abans de donar el vistiplau a un automòbil de segona mà. Haurem de fixar-nos en què estigui ben fixat al cotxe, que no presenti esquerdes o esgarrapades o que hagin ocultat reparacions amb pintura.
 • Carrosseria. Està esgarrapat, abonyegat i amb les juntes de goma gastades? Sí la resposta és no, perfecte. Un punt a favor seu.
 • Vidres i miralls. Si estan ratllats, picats o si falta algun d’ells, descartem aquest automòbil.
 • Fars, llums i intermitents. Com en el cas dels cristalls, haurem d’estar pendents a possibles trencaments de tulipa, penjaments o peces no homologades.
 • Motor. Si emet sorolls, si es para o si hi ha ralentí, hem de descartar aquest vehicle com a adquisició
 • Suspensió. Els sorolls estranys o el balanceig o desnivell agut del cotxe han d’alertar-nos i suggerir-nos que aquest vehicle no és una bona compra.
 • Frens. Com en el cas del motor i de la suspensió, hem de fixar-nos en els sorolls que pugui emetre. També en l’enfonsament del pedal o en la rigidesa del fre de mà.
 • Quilometratge. Quants quilòmetres ha recorregut? Molts? Aquesta informació és bàsica abans de valorar la compra d’un cotxe. També si el quadre de comandaments ens avisa d’alguna anomalia.
 • Interior. Un dels elements del cotxe que més fàcilment podrem valorar. Si la tapisseria està danyada, els cinturons de seguretat no tanquen, els seients no estan ben subjectes i els ancoratges no funcionen, diguem un “no” a aquest cotxe.

0 comentaris

Deixa un comentari

Camps obligatoris *