Com mantenir els pneumàtics del meu cotxe en bon estat?

Tot i que la majoria sap dels perills a la carretera i de la importància de portar els pneumàtics en bon estat, es ratifica que cada vegada hi ha més cotxes circulant amb les rodes del cotxe desgastades o amb defectes que afecten la seguretat.

Les marques de pneumàtics de cotxe més recomanats són Michelin, Goodyear, Sava, Pirelli, Continental, Bridgestone, entre d’altres. No obstant això, per molt bones que siguin les rodes del teu cotxe, el manteniment i el canvi de pneumàtics és fonamental. Per això, al taller mecànic de Garatge Aluart de Girona et facilitem el canvi de rodes del teu cotxe i oferim alguns consells bàsics sobre el manteniment de pneumàtics que pots aplicar fàcilment en el teu vehicle.

Consells per al manteniment de pneumàtics

Si vols un bon manteniment de les rodes del teu cotxe, és imprescindible comprovar periòdicament (aproximadament cada mes) els diferents aspectes dels teus pneumàtics:

  • Procura que la pressió de les rodes sigui correcta: adequa la pressió dels pneumàtics segons la temperatura i el pes del cotxe, però tingues present que cal mesurar-ho amb els pneumàtics freds i que la profunditat del dibuix de la roda ha de ser superior a 1,6mm.
  • Revisa la profunditat del dibuix de la banda de rodament dels quatre pneumàtics.
  • Utilitza unes rodes d’hivern i pneumàtics d’estiu cada any perquè el teu cotxe estigui perfectament preparat per al canvi de temperatura i les condicions meteorològiques.
  • Evita els pneumàtics de segona mà, en un 75% dels accidents de trànsit ocasionats pels pneumàtics, els cotxes portaven rodes usades.
  • Si notes alguna irregularitat, fixa’t en el tipus de desgast del pneumàtic: el pneumàtic hauria de desgastar de manera equilibrada fent disminuir el dibuix de banda de rodament per igual. Si no és així, consulta amb un taller mecànic com Garatge Aluart de Girona, pot ser per una inadequada pressió de rodes, mala alineació, desequilibri o fins i tot el mal estat dels amortidors.
  • Llegeix les dades de les rodes del cotxe:

205: Amplada de la llanda en mil·límetres.

55: Relació de l’altura amb l’ample del pneumàtic.

R: Estructura radial.

16: Diàmetre de la llanda en polzades.

91: Índex de càrrega (equivalència, per exemple en aquest cas 600 kg per roda).

V: Codi de velocitat.

  • Canvia els pneumàtics de quatre en quatre cada 4-5 anys.
  • Infla les rodes del cotxe amb nitrogen, és molt més estable que l’aire convencional i allarga la vida del pneumàtic.
  • Conducció eficient.

Per què garantir el bon estat de les rodes del nostre cotxe?

Unes rodes de cotxe en mal estat poden generar vibracions, reduir l’estabilitat del vehicle i deixar de garantir la distància de frenada, de manera que patir un accident de trànsit és molt més probable si no hi ha un constant manteniment de pneumàtics.

Si encara tens dubtes sobre l’estat dels pneumàtics, a Garatge Aluart els podem fer una revisió al nostre taller mecànic de Blanes.

Consulta els serveis de manteniment de Garatge Aluart aquí.

0 comentaris

Deixa un comentari

Camps obligatoris *