COM MANTENIR ELS FRENS DEL COTXE EN BON ESTAT?

frenos renault

El bon funcionament dels frens és imprescindible per a obtenir la seguretat que busques en conduir. No obstant això, els frens solen estar descuidats i desvaloralitzats pels conductors, qui no fan una revisió periòdica dels seus cotxes al taller mecànic i acaben posant-se en perill al conduir amb frens desgastats.

A Espanya, un 25% dels vehicles no passen la ITV a causa de fallades en el sistema de frenada per no voler revisar el seu cotxe al taller mecànic. A més, portar el teu vehicle amb els frens desgastats suposa un alt risc de patir un accident. Per això, en Garatge Aluart de Lloret de Mar volem donar-te algunes recomanacions per mantenir els frens del teu cotxe en perfecte estat.

Trucs per al bon manteniment dels frens del cotxe

Abans de posar-nos mans a l’obra, cal tenir present que cada conductor i cada vehicle són diferents, pel que és impossible saber quan les pastilles de fre estaran desgastades. Si utilitzes constantment el sistema de frenada en zones muntanyoses o amb pendents, en Garatge Aluart t’aconsellem una revisió de les pastilles de frens més freqüent.

De manera general, els conductors han de tenir en compte alguns consells per mantenir els frens del cotxe en un estat òptim i detectar quan els frens podrien estar desgastats.

 • Si la situació ho permet, usa el canvi de marxes per reduir la velocitat i evita l’abús del fre del vehicle.
 • Estigui atent a la senyal d’alerta de desgast de frens que apareix al cotxe.
 • Si notem una vibració al frenar el vehicle a alta velocitat, aquesta ens pot indicar una fallada en el sistema de frenada, discos de fre o un desequilibri entre les rodes del cotxe.
 • Conducció eficient: realitza frenats suaus, si frenes bruscament les pastilles de fre i els discos del vehicle es faran malbé molt aviat.
 • En cas de grinyols al cotxe, aneu directe al taller mecànic; pot ser un dany greu en els frens.
 • Comprova que el líquid de frens sigui de qualitat i hi hagi la quantitat necessària cada 6 mesos. En general, el líquid de frens s’ha de canviar cada 2 anys o 50.000km depenent de l’ús del cotxe.
 • Cada 20.000km seu cotxe hauria de ser revisat completament en el teu taller mecànic de Girona.
 • En canviar les pastilles de fre del seu vehicle, canvia també els discos i viceversa.
 • Assegura’t de posar unes pastilles de fre homologades per a una major seguretat (el codi d’homologació és ECE R-90).
 • Si has de fer un trepitjat més a fons per frenar el cotxe, la distància de frenada és més llarga i el teu vehicle ha de passar pel taller mecànic com més aviat.
 • Revisa el teu cotxe periòdicament al taller mecànic de Garatge Aluart per evitar frens desgastats.

Les pastilles de fre i els discos estan sotmesos a una gran càrrega i un desgast constant, per això és important mantenir i cuidar totes les parts del sistema de frenada. En el nostre taller mecànic de Renault Girona oferim revisions completes del teu vehicle per a solucionar qualsevol fallada en el cotxe.

Vine al taller mecànic de Garatge Aluart a Blanes, Sils i Girona! Et garantim un resultat òptim per al teu cotxe.

0 comentaris

Deixa un comentari

Camps obligatoris *