Com evitar les 6 avaries de cotxe més freqüents de l’hivern

El manteniment és clau en la prevenció de les avaries de cotxe

Baixen les temperatures i, molt al nostre pesar, pugen les avaries del cotxe. I és que, malgrat que és a l’estiu quan més desplaçaments fem, és a l’hivern quan menys ens preocupem pel seu manteniment. Això, unit al fred i a precipitacions com la pluja o la neu, posa en perill a alguns components del nostre automòbil.

Tant és així que, segons un estudi publicat pel Real Club Automóvil España, durant aquesta estació es registren un 15% més d’avaries de cotxe que en els mesos de tardor, primavera o estiu.

Voleu saber quines són les més freqüents i com solucionar-les? Us ho expliquem.

 

Bateria

La bateria és un dels components que més es ressenten amb la baixada de temperatures. Sobretot, si porta diversos anys en funcionament. Per això, no és d’estranyar que es descarregui amb l’arribada del fred i que costi recarregar-la de nou.

Si això passa, el millor que podem fer és comprar una nova i revisar-la de forma periòdica perquè no torni a deixar-nos tirats a la carretera. No existeix forma de predir si sofrirà una avaria, però sí recursos per comprovar el seu estat.

 

 

Motor

El fred no només afecta a la bateria del nostre vehicle; també al motor. Si volem evitar fallades i futures avaries de cotxe, haurem d’escalfar el motor al ralentí abans d’engegar-ho.

Només així aconseguirem que els líquids del cotxe aconsegueixin la temperatura correcta i evitarem visitar el taller abans del compte. I si a més volem que estigui en perfecte estat tot l’any, haurem de portar-ho al taller de forma periòdica.

Calefacció

La calefacció és una altra de les avaries de cotxe més freqüent en aquesta època. La raó? Després de mesos sense utilitzar-la, és possible que el radiador estigui obstruït per culpa dels residus sòlids que suren en el circuit del refrigerant

Davant un dany d’aquestes característiques, l’única solució és netejar el circuit i carregar-ho novament.

 

Líquid refrigerant

Refrigerant, líquid de frens, oli…. No importa el tipus de líquid ni l’estació: revisar-los és necessari sempre. Però, en època de fred, potser requereix especial atenció l’anticongelant. D’ell depèn que refrigeri el motor i que pugui respondre a temperatures extremes tant a l’estiu com a l’hivern.

Per això, comprovar que els nivells siguin els correctes i que estigui en perfecte estat per al seu ús és clau per evitar possibles avaries de cotxe. Acostar-se a un taller de confiança com Garatge Aluart és una bona forma de fer-ho.

 

 

Pneumàtics

Amb els pneumàtics passa com amb els líquids del vehicle: sempre han d’estar perfecte estat. I més a l’hivern, quan la pluja, el gel i, fins i tot, la neu poden fer acte de presència.
Controlar la pressió i canviar-los al menor signe de desgast evitarà que sofrim rebentades o accidents a la carretera.

Eixugaparabrisa

Revisar el motor, la pressió dels pneumàtics o el nivell dels líquids és necessari per evitar avaries de cotxe i sinistres a l’hivern. També, l’eixugaparabrisa. I és que aquest és un dels components que més s’utilitza en aquesta estació i un dels que més sofreix amb el fred.

Si baixen les temperatures i gela, la goma de l’eixugaparabrisa pot pegar-se al vidre del vehicle i trencar-se en intentar desenganxar-la. Per aquest motiu sigui tan important comprovar el seu estat de forma periòdica i canviar-la al menor senyal de deterioració.


El teu cotxe s’ha avariat? Contacta amb el nostre taller mecànic a Vidreres i t’ajudarem a posar a punt el teu vehicle

0 comentaris

Deixa un comentari

Camps obligatoris *