Com la calor afecta els vehicles

calor afecta els vehicles

A Garatge Aluart et donem consells per evitar avaries del cotxe per la calor

La calor pot ser molt perjudicial per als nostres vehicles. De fet, afecta negativament el rendiment del motor, fent-li perdre potència. Però no només afecta el motor, hi ha altres sistemes que també pateixen avaries a causa de les altes temperatures. En aquest post t’explicarem com la calor afecta els vehicles.

Segons dades del Grup Xarxa Europea de Garanties de Vehicles (REGV), el 35% dels automòbils que visita els tallers a l’estiu ho fa per avaries en l’aire condicionat o de climatització. Per evitar aquests fets, presta atenció als següents consells.

 

pneumatics en mal estat per la calorPneumàtics dels automòbils

Revisa la pressió dels pneumàtics abans de realitzar un llarg viatge a l’estiu. I és que, durant aquesta època de l’any, aquests arriben a una major temperatura, encara més si se circula a gran velocitat.

Les elevades temperatures de les carreteres són causants directes dels problemes dels pneumàtics a l’estiu. A més a més, has de tenir en compte que una baixa pressió de les rodes fa que la banda de rodament s’esclafi més encara.

 

 

 

 

Frens dels vehicles

El funcionament de les pastilles de fre provoca calor que, a l’estiu, augmenta més encara. Les temperatures estiuenques compliquen més la seva refrigeració. D’aquesta manera, els frens se sobreescalfen més fàcilment.

Tot això provoca que el vehicle freni molt menys, s’escurça la vida del líquid de frens i els discos poden arribar a deformar-se. Per evitar tot això en la mesura del possible, en baixades perllongades, intenta utilitzar marxes més curtes. Això ajudarà que trepitgis menys els frens, evitant una conducció agressiva.

 

El motor del cotxe

La temperatura del motor és un dels factors que no podem deixar de banda durant l’estiu. La millor manera de controlar-ho és mitjançant l’indicador de temperatura, que solem trobar al  quadre de comandament, juntament amb l’indicador de combustible.

Doncs bé, l’agulla de l’indicador mai ha d’assolir la zona vermella. Si ho fa, es cremarà el motor. I és que la temperatura òptima a la qual ha d’estar és uns 90 graus. Si supera aquesta temperatura, una solució ràpida en cas d’emergència és posar la calefacció al màxim, alliberant calor del motor.

 

aire condicionat cotxeL’aire condicionat

Un sistema de refrigeració en perfecte estat no només ens ajudarà a aguantar millor dins del cotxe. També ajudarà a evitar un sobreescalfament del motor, del qual parlàvem anteriorment.

Un consell per evitar avaries en l’aire condicionat del vehicle és no usar-lo al màxim rendiment. A més, pots iniciar la marxa amb les finestretes baixades, connectant l’aire més tard. No ho encenguis fins que la temperatura interior del vehicle s’iguali amb la temperatura exterior.

 

 

 

Neteja del cotxe a l’estiu

Tot i que pot semblar un factor banal respecte als ja explicats, la neteja del cotxe a l’estiu també és clau. La seva neteja regular ajudarà al manteniment del vehicle durant l’època estival.

D’una banda, pots utilitzar cera absorbent de raigs ultraviolats per protegir la pintura exterior del vehicle del sol. D’altra banda, si l’interior del teu cotxe està format per cuir o vinil, assegura’t d’aplicar una neteja especial per evitar un envelliment prematur per les altes temperatures.

 

Vols fer una revisió del teu vehicle per evitar avaries del cotxe per la calor? Contacta amb el nostre taller mecànic a Vidreres i t’ajudarem

0 comentaris

Deixa un comentari

Camps obligatoris *