Les avaries més comuns dels coches

avaries mes comuns de cotxes

Molts dels danys irreparables d’un vehicle són conseqüència de la distracció dels amos

Garatge Aluart, sovint ens trobem amb avaries irreparables que es podrien haver evitat amb revisions o visitant el taller al primer avís del cotxe. No fer cas dels llums o botons d’avís del vehicle és una pràctica estesa que pot provocar aquests danys.

Entre les avaries dels vehicles, podem distingir dos tipus. Per una banda, les que són defectes del cotxe i conseqüència del seu ús periòdic o constant. I, per altra, les avaries causades per les distraccions dels propietaris o per realitzar una mala conducció del vehicle.

 

Defectes del cotxe

Els pneumàtics

El desgast dels pneumàtics és un defecte que tots els vehicles acaben patint. En aquest desgast entren en joc la regularitat en què es condueix l’automòbil -com més conducció, més desgast-, les vies de conducció, la meteorologia… Però no només el desgast afecta els pneumàtics. Els cops amb les vorades o elements de la via també poden provocar danys, en aquesta ocasió, més difícils de veure que el desgast.

 

avaria llum posterior cotxeEls frens

El líquid de frens en mal estat és un dels danys que passa més inadvertits però que més presenten els vehicles. A més a més, cal destacar que els cotxes de benzina pateixen més aquest defecte que els de dièsel. Si vols evitar aquest problema en la mesura del possible, realitza revisions del teu vehicle de manera regular.

 

La il·luminació

Mentre que el sistema d’enllumenat de la part davantera del vehicle és fàcil de controlar, no passa el mateix amb els llums posteriors. A causa de la seva situació, és fàcil que ens podem despistar, que ens passi per alt alguna fallada i, com a conseqüència, que trobem amb danys a l’enllumenat.

 

Danys humans

La bateria

La bateria del vehicle és un d’aquells elements que és fàcil saber que necessita ser canviat. Si en encendre el cotxe, notes que li costa, pot ser que la bateria estigui dient ‘prou’. Canvia-la abans que pugui provocar més danys en el vehicle.

 

canvi oli cotxeCanvi d’oli

El canvi d’oli és un d’aquells manteniments que les persones acostumen a oblidar o subestimar. Quan l’oli sobrepassa el termini d’ús marcat pel fabricant, el més recomanable és canviar-lo. I és que, superat aquest temps, l’oli comença a perdre les seves propietats lubricants, danyant, així, altres parts internes del vehicle.

 

Els pneumàtics

Així com el desgast dels pneumàtics és inevitable, canviar-los a temps no ho és. Un accident pel desgast o mal estat d’aquests pot ser provocat per la falta d’atenció del seu propietari. Els pneumàtics en condicions òptimes ajudaran a prevenir accidents i danys majors.

 

Vorades, bandes sonores…

Hi ha molts defectes provocats per cops a vorades o per passar per bandes sonores. Anteriorment posàvem l’exemple dels pneumàtics que, a part del desgast, poden estar en mal estat a causa de cops a les vorades. Aquests, però, també poden afectar les llantes. En el cas de les bandes sonores que trobem, majoritàriament, a les autopistes, els que més pateixen les conseqüències són els amortidors i -de nou- els pneumàtics.

 

Les revisions anuals ajuden a veure el desgast que pot estar patint el cotxe i evitar que una avaria sigui irreparable

 

Molts d’aquests danys o avaries es poden prevenir o evitar amb revisions periòdiques. Les revisions anuals ajuden a veure el desgast que pot estar patint el cotxe i evitar que sigui una avaria irreparable. O, d’altra banda, que pugui afectar a altres components o sistemes.

Una conducció adequada també ajudarà a mantenir el cotxe en el millor estat possible. Seguir les indicacions dels fabricants i experts ajudarà a allargar la vida útil del teu automòbil.

 

 

Creus que el teu vehicle necessita una revisió? Vine a Garatge Aluart i el posarem al dia. Contacta’ns!

0 comentaris

Deixa un comentari

Camps obligatoris *