Com allargar la vida dels teus pneumàtics

Consells de taller mecànic per allargar la vida dels teus pneumàtics

Revisar pressió i alineació al taller mecànic és fonamental

Ho sabem: haver de canviar els pneumàtics del cotxe no és agradable per a ningú. És un extra en la nostra economia que, moltes vegades, arriba al pitjor moment: després de les vacances d’estiu, abans del començament de curs i de la compra dels llibres escolars, a la pujada de gener… I, encara que ens encantaria dir-vos que els pneumàtics eterns existeixen, la veritat és que, de moment, la seva vida útil no supera els 10 anys i l’única forma d’allargar-la és vetllant pel seu bon estat i amb consells com aquests. Útils i ben senzills.

  • Revisa l’alineació i equilibra les rodes. Si la direcció no està ben alineada amb les rodes i si aquestes no estan equilibrades, la probabilitat que els pneumàtics es desgastin és molt major. També, que augmentin les vibracions durant la conducció. Per això, cada vegada que canviïs els pneumàtics del teu cotxe, has de demanar que realitzin un paral·lel i un equilibratge al taller mecànic.
  • Gira els pneumàtics de cada eix. Si no vols que els pneumàtics de l’eix davanter es desgastin abans que els de darrere, has de rotar-los cada 10.000 o 15.000 quilòmetres. Encara que és una tasca que dria realitzar el conductor sense cap problema, davant qualsevol dubte és millor acudir al taller mecànic.
  • Cura amb les frenades i l’acceleració. Un dels principals motius del desgast prematur dels pneumàtics és la conducció. Si conduïm de forma agressiva, amb moviments bruscs al volant i abusem de l’accelerador i del fre no només posem en perill la nostra vida, sinó també la dels nostres pneumàtics. Els estudis indiquen que pràctiques com controlar el peu dret perquè les rodes no patinin en accelerar o evitar les frenades a fons i minorar la velocitat amb la inèrcia poden augmentar la vida d’un pneumàtic fins a un 60%.
  • Vigila la velocitat. De la mateixa forma que hem d’evitar accelerar i frenar el cotxe de forma brusca, hem de controlar la velocitat del vehicle. Conduir de pressa fa que les rodes del cotxe s’escalfin, que la banda s’estovi i, com a conseqüència, que el pneumàtic es desgasti.

Evitar frenades i acceleracions brusques augmenta la vida dels nostres pneumàtics fins a un 60%

  • Atent a la pressió dels pneumàtics. No és la primera vegada que des de Garatge Aluart us llancem aquesta recomanació. Si ho fem és perquè sabem que revisar una o dues vegades al mes la pressió dels pneumàtics pot allargar la seva vida fins a un 20% i t’evitarà visitar el taller mecànic per temes com l’estabilitat del vehicle o la frenada. Per què? Perquè unes rodes amb una pressió superior a la normal es desgastaran per la zona central, mentre que unes amb una pressió inferior ho faran pels laterals i faran que s’incrementi el risc de rebentades.

Garatge Aluart és un taller mecànic de Girona especialista en el manteniment i reparació de vehicles de diferents marques. Si necessites una revisió o canvi dels teus pneumàtics, no dubtis a apropar-te a les nostres instal·lacions.

0 comentaris

Deixa un comentari

Camps obligatoris *